Електромрежа Србије доделила стипендије ученицима средњих техничких школа

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2023, 13:46

Електромрежа Србије доделила стипендије ученицима средњих техничких школа

Генерална директорка АД Електромрежа Србије (ЕМС) Јелена Матејић потписала је данас уговоре о стипендирању 10 ученика из четири средње техничке сколе, смера електротехничар енергетике, из Београда, Ниша и Крушевца. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Матејић је истакла да су јубиларно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << по девети пут потписани уговори о стипендирању срењошколаца, што је за ЕМС од изузетне важности.
„Без обзира што живимо у ери дигитализације и аутоматизације ништа од тога не би било могуће да немамо људски фактор као најважнији чинилац у том процесу“, рекла је Матејић за Танјуг.
Како је нагласила, ЕМС је једна од најуспешнијих компанија у Србији, а у области енергетике свакако прва. Она је рекла да је за ЕМС битно „да обучи и едукује будуће генарације које ће наследити нас и оно што ми негујемо као највишу вредност“.
Ученик завршне године Електротехничке школе „Никола Тесла“ из Ниша Анђелко Аранђеловић рекао је за Тањуг да ће му стипендија ЕМС-а помоћи у стицању новог искуства, као и да ће му отворити нове пословне могућности.
Он истиче да је се за стипендију ЕМС-а пријавио на препоруку професора, који, према његовим речима, хвале стипендију и препоручују је ученицима. Димитрије Денда из Електротехничке школе „Никола Тесла“ из Београда је нагласио да се за стипендију пријавио због нових пословних могућности и контаката у свету енергетике.
„Финансијски износ је битна ставка стипедије, али ће стицање искуства бити од непроцењиве важности“, рекао је Денда за Танјуг.
Уговором о стипендирању предвиђено је да ученици током девет месеци добијају стипендију у износу од 15.000 динара, а током трајања програма биће у прилици да се упознају са радом и функционисањем ЕМС-а. Уз подршку ментора, стипендисти ће стећи важна практична знања и вештине, са могућношћу да по завршетку школавања пронађу запослење у ЕМС-у.
Талентовани стипендисти долазе из школа „Никола Тесла“, „Стари Град“ и „Раде Кончар“ из Београда, Електротехничке школе „Никола Тесла“ из Ниша и „Прве техничке школе“ из Крушевца.
Od 1998. do 2003. godine na KiM ubijeno više od 300 policajaca, pretežno srpske nacionalnosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Електромрежа Србије доделила стипендије ученицима средњих техничких школа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.