Старовић: Од доласка Куртија Срби на КиМ десетковани, тихо етничко чишћење

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2023, 09:58

Старовић: Од доласка Куртија Срби на КиМ десетковани, тихо етничко чишћење

Државни секретар Министарства одбране Србије Немања Старовић саопштио је данас да је од почетка мандата премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, 11 одсто Срба напустило Косово и Метохију и да је српско становништво на северу покрајине за две године ефективно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << десетковано. Фото: Танјуг/Раде Прелић Он је у објави на платформи „X“ (Твитер) истакао да су Срби на КиМ изложени свакодневном малтретирању паравојних јединица специјалне полиције и да су стављени пред немогућ избор „или да се покоре или да напусте своје домове“.
„Чини се невероватним да се такво тихо етничко чишћење дешава средином 21. века у Европи, али чињенице на терену се поклапају са тужном истином“, нагласио је Старовић.
Старовић је додао да је „толико међународних представника на овај или онај начин укључено у питање Косова, али да је њихово ‘будно око’ остало широм затворено због незнања, пристрасности и предрасуда“.
Vučević: Postupak protiv Radoičića u skladu sa zakonom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Старовић: Од доласка Куртија Срби на КиМ десетковани, тихо етничко чишћење се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.