Руско Министарство спољних послова уручило протестну ноту амбасадорки Молдавије

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2023, 09:35

Руско Министарство спољних послова уручило протестну ноту амбасадорки Молдавије

Амбасадорка Молдавије у Руској Федерацији Лилиан Даријус позвана је у руско Министарство спољних послова где јој је уручен оштар протест због притиска на медије на руском језику, саопштило је руско Министарство спољних послова. Фото: WikimediaComonns/Pavel Kazachkov – Flickr „Молдавској страни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уручен је оштар протест у вези са текућим политички мотивисаним прогоном медија на руском језику у Молдавији, чија је друга манифестација била одлука да се директор новинске агенције Спутњик Молдавија, Виталиј Денисов, протера из земље 13. септембра“, наводи се јуче у саопштењу руског министарства.
Како се наводи, молдавска амбасадорка обавештена је да је, као реципрочна мера, једном броју лица забрањен улазак у Русију због њихове улоге у ограничавању права руских новинара у Молдавији и подстицањем антируских осећања, преносе РИА новости.
Средином септембра, директор Спутњика Молдавије Виталиј Денисов рекао је за РИА Новости да ће бити депортован из Молдавије.
Он је објаснио да су службеници миграционе службе дошли код њега у Кишињев, ставили га у аутомобил и спровели на аеродром са налогом за депортацију првим летом.
Према речима Денисова, молдавске власти тврде да он представља претњу по националну безбедност. Истог дана Денисов се вратио у Москву.
Belorusija započela vežbe provere borbene gotovosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руско Министарство спољних послова уручило протестну ноту амбасадорки Молдавије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.