Стејт департмент: Српске снаге повукле су се са административне линије према КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2023, 09:29

Стејт департмент: Српске снаге повукле су се са административне линије према КиМ

Амерички Стејт департмент саопштио је данас да је од 29. септембра приметно повлачење српских војних снага са административне линије према КиМ. Фото: WikimediCommons/AgnosticPreachersKid „Пратили смо распоређивање напредне српске артиљерије, тенкова и механизованих пешадијских јединица. Позвали >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << смо Србију да повуче снаге са границе и смањи тензије. Приметили смо извесно повлачење снага и материјала дуж границе Косова од 29. септембра и очекујемо да Србија настави кораке деескалације, укључујући и даље повлачење снага до или испод историјских норми“, изјавио је на брифингу за новинаре заменик портпарола стејт департмента Ведент Пател.
Замољен да прокоментарише хапшење осумњиченог за погибију припадника тзв. косовске полиције и изазивање тензије током оружане акције у селу Бањска, Пател је рекао да је Стејт департмент упознат са тим информацијама.
„Видели смо те извештаје, али нећемо се мешати у истражни поступак. Као што смо рекли, знамо да је напад био добро координисан и планиран и сви који су били укључени у планирање и извођење овог напада морају бити изведени пред лице правде“, поручио је Пател.
Вучевић: Поступак против Радоичића у складу са законом

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стејт департмент: Српске снаге повукле су се са административне линије према КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.