На који начин васпитавати децу да буду самопоуздана

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2023, 09:06

На који начин васпитавати децу да буду самопоуздана

Најлепши, али засигурно и најтежи задатак у животу јесте одгој и васпитање деце. Фото: Pexels/Gustavo Fring Често су родитељи у недоумици како да приступе васпитању детета, а да несвесно не направе „грешку“ која може оставити последице много година касније.
Људи који се не боје неуспеха >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << засигурно су као деца расла у окружењу у којем су родитељи прихватали грешке. Ови људи на „грешке“ гледају као на могућност напретка, а не на нешто што су погрешно урадили.
Деци треба упутити критику, али искључиво ако је она оправдана и оно најважније никада, али никада не треба да критикујете личност детета, већ критика треба да је усмерена на понашање. Када је критика усмерена на понашање тада дете не повезује своју вредност са својим понашањем. Можда се и јесте понело „лоше“ у некој ситуацији, али то не значи да је он као личност лош.
Такође, јако је битна топлина коју ћемо пружати детету, па чак и онда када изражавамо разочарење. Сасвим је нормално да имате очекивање када је у питању понашање вашег детета, али је исто јако важан начин на који изражавате забринутост, е ту та топлина у саопштавању је пресудна.
Доказано је да деца која су одрасла у физички љубазном окружењу, где су се размењивали загрљаји, пољупци и сл., у животу су се мање сусретали са депресијама, анксиозношћу и имали су виши ниво саосећања.
Зато проводите више времена са децом играјући се, можда то делује без везе, али управо кроу игру остварује се најбоља интеракција са децом.
Zašto se osećamo pospano nakon jela? Četiri potencijalna razloga

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На који начин васпитавати децу да буду самопоуздана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.