Немци планирају да укину попуст на цену гаса

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2023, 08:57

Немци планирају да укину попуст на цену гаса

Берлин планира да врати порез на промет гаса и топлоте на 19 одсто од краја ове године, известио је у понедељак Блумберг, позивајући се на немачку владу. Фото: Unsplash/Unsplash+ Овим потезом ће садашња дисконтна стопа бити окончана три месеца раније него што је планирано.
Порез на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << додату вредност на природни гас смањен је са 19% на 7% прошлог октобра да би се ублажио притисак на потрошаче због растућих трошкова енергије.
Мера је требало да траје до краја марта 2024. године.
Према речима заменика портпарола немачке владе Волфганга Буехнера, Берлин је одлучио да раније укине попуст јер су се цене вратиле на „нормалан ниво“ брже него што се очекивало. Влада је у процесу састављања закона који су потребни за доношење промена, рекао је он на конференцији за новинаре у понедељак, а преноси Блумберг.
У међувремену, портпарол министарства финансија земље Оливер Олпен, наводно је рекао да би враћање више стопе довело до повећања пореских прихода јавног сектора од 2,1 милијарде евра (2,2 милијарде долара). Немачка се ослањала на Русију за отприлике 40% свог природног гаса пре 2022. године, и била је међу најтеже погођеним смањењем руских испорука енергената прошле године, које су скоро у потпуности заустављене након што је ЕУ увела санкције Москви као одговор на сукоб у Украјина.
Недавни извештај немачког министарства привреде предвиђа да ће цене гаса у највећој економији ЕУ вероватно порасти и остати високе најмање до 2027. године, осим ако се не предузму додатне хитне мере.
Mask mora na sud po tužbama o prevari akcionara Tvitera

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немци планирају да укину попуст на цену гаса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.