Северна Кореја оптужује САД због напада на амбасаду Кубе у Вашингтону

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Okt.2023, 16:08

Северна Кореја оптужује САД због напада на амбасаду Кубе у Вашингтону

Министарство спољних послова Северне Кореје оптужило је данас САД да су дозволиле да се на америчком тлу догоди терористички чин против Кубе, рекавши да је недавни напад на кубанску амбасаду у Вашингтону резултат „одвратних антикубанских“ намера САД. Фото: Pixabay/gfs_mizuta „Сједињене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Државе нису осигурале безбедност кубанске мисије и само су хтеле да ставе земље које им се не допадају, као што је Куба, на своју листу држава-спонзора тероризма“, наводи се у саопштењу, преноси Ројтерс.
Додаје се да је инцидент „очигледно почињен уз прећутну сагласност САД“.
„Сједињене Државе би требало да признају кривицу, не само за недавни инцидент, већ и за све прошле случајеве тероризма и испитају их како би показале своју искреност“, наводе из севернокорејског министарства спољних послова.
Кубански министар спољних послова Бруно Родригез саопштио је прошле недеље да је 25. септембра непознати мушкарац напао зграду амбасаде те земље у Вашингтону са два молотовљева коктела, додавши да је реч о „терористичком нападу“.
Medvedev: Britanski instruktori u Ukrajini biće naša legitimna meta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Северна Кореја оптужује САД због напада на амбасаду Кубе у Вашингтону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.