Српске школе “Просвјете“ у Аустрији прославиле деценију постојања

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Okt.2023, 08:30

Српске школе “Просвјете“ у Аустрији прославиле деценију постојања

Свечана академија поводом 10 година постојања српских допунских школа „Просвјете“ у Аустрији одржана је вечерас у Бечу, уз културно-уметнички програм и присуство српских ђака. Фото: Танјуг/МСП Академију је отворио Арно Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у региону, који је рекао да је Управа у протекле три године финансирала рад и отварање српских школа у Аустрији са 7.750.000 динара, донирала 10.000 уџбеника и лектира као и дидактички материјал, саопштено је из Министарства спољних послова.
„Срби у Аустрији, који чине једну од најбројнијих мањинских заједница у овој земљи, поштују Аустрију али не заборављају ко су и одакле су. Они воле Србију, њену историју, културу и језик. Улога српских допунских школа у очувању тих вредности је веома важна јер деца уче о језику и култури, али и упознају другаре и другарице са којима могу да разговарају на српском језику“, рекао је Гујон.
Он ће, заједно с председником „Просвјете“ Срђаном Мијалковићем, сутра свечано отворити 10 нових допунских школа српског језика у Аустрији, додаје се у саопштењу.
Фото: Танјуг/МСП Grenel: Blinken i Salivan plasirali lažne informacije o srpskim vojnicima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Српске школе “Просвјете“ у Аустрији прославиле деценију постојања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.