Избегавајте ову навику ако желите да батерија на телефону траје дуже

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Sep.2023, 08:01

Избегавајте ову навику ако желите да батерија на телефону траје дуже

Ако желите да батерија на вашем телефону траје дуже, избегавајте ову навику. Пуњење телефона ноћу може бити лака опција за вас, али заправо негативно утиче на трајање батерије вашег уређаја током времена. Фото: Pexels/Stanley – Не остављајте телефон повезан са пуњачем дуже време или >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преко ноћи – саветује чак и произвођач телефона Huawei.
Препоручује се да батерија у већини времена буде између 30% и 70%. Ово подржава и Епл, који нуди оптимизовану поставку пуњења батерије која ће током ноћи задржати напуњеност испод 80% и довршити пуњење тек у зору, пред буђење. Све већи број паметних телефона нуди такву опцију.
Већина паметних телефона се напајају литијум-јонским батеријама и оне ће временом деградирати без обзира на то како пуните телефон. Дакле, њихова ефикасност се временом смањује, али ово можете значајно успорити правилним пуњењем телефона.
Исправно пуњење, односно избегавање пуњења мобилног телефона током ноћи, помоћи ће очувању дуговечности батерије. Такође, избегавајте да вам батерија падне на 0%, саветује  IFL Science.
Осим што штети трајању батерије, пуњење уређаја преко ноћи такође може представљати здравствени и безбедносни проблем ако не пазите где остављате телефон. То је зато што пуњење обично долази са одређеним степеном повећања температуре, а ако нешто крене наопако, запаљиве површине могу брзо постати опасне, преноси н1.хр.
– Не би требало да стављате телефоне испод јастука или на постељину када се пуне. Батерија се самозагрева током пуњења. Можете оставити мобилни телефон на столу или дрвеном столу, јер батерија неће произвести довољно топлоте да изазове опасност – објаснио је за Гардијан Пол Шо, шеф пожарних истрага у ватрогасној служби Стафордшира.
Prepoznajte ženskaroša: Ove 4 tajne vešto krije od žena, ali sitnice ga odaju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Избегавајте ову навику ако желите да батерија на телефону траје дуже се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.