Путин затражио од владе да реагује по питању раста цена горива

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2023, 17:17

Путин затражио од владе да реагује по питању раста цена горива

Руске власти и нафтне компаније морају брже да реагују на ситуацију са ценама горива, рекао је председник Русије Владимир Путин на састанку са владом. Фото: Pixabay/Mikes-Photography „Надамо се да ће предложене мере функционисати. Морамо ближе да сарађујемо са компанијама како би и оне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << схватиле своју одговорност“, нагласио је председник Русије, преносе РИА Новости.
Он је напоменуо да са компанијама треба поступати пажљиво, али да актуелна дешавање захтевају бржи одговор.
„Цена у малопродаји расту. Мере су предузете, али цене расту…Потрошачу је потребан резултат“, изјавио је председник Русије.
Путин је истакао да Влада Русије и компаније имају различите циљеве, пошто нафтне компаније желе да остваре максималан профит, па извозе своје производе.
Цена бензина типа АИ-92, АИ-95 и дизел горива на Међународној робној берзи у Санкт Петербургу (СПИМЕX) данас је порасла за скоро два одсто други дан заредом после једнонедељног пада.
Влада је 21. септембра увела забрану извоза бензина и дизел горива.
У руском Министарству енергетике очекују да ће та мера зауставити сиви извоз и заситити домаће тржиште, као и да ће додатно оборити цене горива.
Senegal zabranio Tiktok jer preti stabilnosti

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин затражио од владе да реагује по питању раста цена горива се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.