ФС Украјине најавио бојкот свих такмичења у којима буду учествовале руске екипе

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2023, 13:23

ФС Украјине најавио бојкот свих такмичења у којима буду учествовале руске екипе

Фудбалски савез Украјине (АУФ) саопштио је данас да ће бојкотовати сва такмичења, које организује Европска фудбалска унија (УЕФА), у којима ће учествовати руске екипе. Фото: Танјуг/AP Photo/Armando Franca УЕФА је јуче објавила да ће руске селекције узраста до 17 година вратити у своја такмичења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пошто „деца не смеју бити кажњена за дела за која су искључиво одрасли одговорни“. УЕФА је навела да ће руске репрезентације играти без заставе, химне, званичне опреме и на неутралном терену.
„АУФ потврђује да неће учестововати ни у једном такмичењу у којима учествују руске екипе и захтева од УЕФА да промени одлуку. Апелујемо на УЕФА-у да остави на снази претходну одлуку о искључењу свих руских селекција и тимова из међународних такмичења „, наводи се у саопштењу АУФ-а, који је позвао све остале земље да бојкотују могуће утакмице против руских репрезентација.
УЕФА је у фебруару прошле године суспендовала све руске репрезентације и клубове из међународних такмичења због рата у Украјини.
Novi termin 171. večitog derbija između fudbalera Partizana i Zvezde 6. decembar

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФС Украјине најавио бојкот свих такмичења у којима буду учествовале руске екипе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.