Немачки потрошачи и даље песимисти, опоравак није на видику

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2023, 10:45

Немачки потрошачи и даље песимисти, опоравак није на видику

Немачка агенција за истраживање тржишта ГфК саопштила је данас да је њен индекс потрошачког расположења за
октобар пао на -26,5 поена са септембарских -25,6 поена. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst Тржишта су очекивала да ће у Гфк индекс потрошачког расположења за октобар пасти на -26 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поена.
Подиндекси који мере склоност куповини и економска очекивања од будућности су минимално порасли у односу на претходни месец, али истовремено је значајно порастао подиндекс који мери склоност штедњи, наводи се на сајту ове организације са седиштем у Нирнбергу.
Подиндекс очекивања прихода је благо порастао на -11,3 поена, за 0,2 поена у односу на претходни месец, док је подиндекс који мери склоност штедњи порастао на 8,0 поена, што је највиша вредност од априла 2011. године. „Ови резултати значе да су шансе за опоравак потрошачког расположења у Немачкој ове године вероватно пале на нулу“, рекао је стручњак ГфК за понашање потрошача Ролф Биркл.
Немачка привреда се ове године суочава са благом рецесијом.
Према актуелним прогнозама Института за економска истраживања ИФО и Немачког института за економска истраживања ДИW ће немачка економија ове године пасти за 0,4 одсто, а број незапослених ће порасти за око 150.000 људи.
Senegal zabranio Tiktok jer preti stabilnosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачки потрошачи и даље песимисти, опоравак није на видику се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.