ЦИА припрема увођење сопственог модела вештачке интелигенције

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2023, 07:11

ЦИА припрема увођење сопственог модела вештачке интелигенције

Америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА) се припрема да уведе у употребу функцију која је сродна програму ОпенАИ који ће користити вештачку интелигенцију (АИ) да би аналитичарима омогућио бољи приступ интелигенцији отвореног кода, пренео је данас Блумберг. Фото: AP Photo/Michael >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Dwyer, File “Прешли смо пут од новина и радија, до новина и телевизије, до новина и кабловске телевизије, до интернета, до великих података, само настављамо у том правцу“, рекао је директор ЦИА-иног Одељења за отворене изворе Ренди Никсон.
Како преноси агенција, реч је о широј владиној кампањи да се искористи моћ АИ, како би се такмичила са Кином, која настоји да постане глобални лидер у овој области до 2030. ЦИА-ин АИ алат ће омогућити корисницима да виде оригинални извор информација које гледају, навео је Никсон, и додао да је функција ћаскања, односно чета, логичан део брже дистрибуције обавештајних података.
ЦИА није објавила који модел АИ ће користити као подршку новом алату или како ће заштитити информације од продирања на отворени интернет. Алат за вештачку интелигенцију биће доступан у обавештајној заједници САД од 18 агенција, која укључује ЦИА, Агенцију за националну безбедност, Федерални истражни биро и агенције које воде огранци војске, али неће бити доступан креаторима политике или јавних кампањи.
Severna Koreja optužila SAD i Južnu Koreju da izazivaju nuklearni rat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЦИА припрема увођење сопственог модела вештачке интелигенције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.