Трупе КФОР биле присутне у подручју Бањске при акцији тзв. косовске полиције

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Sep.2023, 20:48

Трупе КФОР биле присутне у подручју Бањске при акцији тзв. косовске полиције

Трупе КФОР-а биле су присутне на подручју Бањске у време акције тзв. косовске полиције, где су “пажљиво пратиле ситуацију и биле спремне да одговоре“, а полиција тзв. Косова интервенисала је у складу са својим овлашћењима за спровођење закона, као први одговорни, саопштено >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је данас из КФОР-а. Фото: Танјуг/AP Photo/Marjan Vucetic “Косовска полиција, Еулекс и КФОР су деловали у блиској координацији, као први, други и трећи одговорни. Командант КФОР-а остаје у редовном контакту са свим странама, укључујући Еулекс, представнике косовских институција и косовских безбедносних организација, као и начелника Генералштаба Војске Србије“, наводи се у саопштењу.
Додаје се да ће НАТО, преко КФОР-а, предузимати неопходне радње за одржавање безбедног окружења и слободе кретања за све заједнице на КиМ, што ће чинити “непристрасно и у складу са мандатом заснованим на Резолуцији Савета безбедности Уједињених нација 1244 из 1999. године“.
Поред тога, КФОР ће такође наставити да “обезбеђује безбедносни оквир неопходан да би дијалог Београда и Приштине уз посредовање ЕУ напредовао“, што је, како се наводи у саопштењу, једини начин да се реше отворена питања и да се постигне трајно решење које поштује права свих заједница.
Šole sa Vučićem o značaju deeskalacije i izbegavanja dodatnih tenzija na KiM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трупе КФОР биле присутне у подручју Бањске при акцији тзв. косовске полиције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.