Русија: Лоше прогнозе и празнији новчаници

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Sep.2023, 11:53

Русија: Лоше прогнозе и празнији новчаници

Инфлација у Русији ће остати на прилично високом нивоу и током 2024. године. Фото: Pexels/Dmitry Sidorov То је изјавио министар за економски развој Максим Решетњиков обраћајући се горњем дому руског парламента, Савету федерације Русије.
Он очекује да ће годишња стопа инфлације у децембру >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бити 7,5 одсто, а просечна годишња стопе инфлације у 2024. години 7,2 одсто, преноси ТАСС.
Решетњиков предвиђа да ће инфлација у децембру следеће године пасти на 4,5 одсто, али да ће упркос паду инфлација „бити на значајном нивоу током следеће године“.
Министарство за економски развој Русије је раније кориговало своју прогнозу инфлације за ову годину са 5,3 одсто на 7,5 одсто.
Nemački izvoznici prolaze kroz težak period

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија: Лоше прогнозе и празнији новчаници се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.