Индија ће ускоро на аукцији продавати резерве литијума из области Џаму и Кашмир

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2023, 11:59

Индија ће ускоро на аукцији продавати резерве литијума из области Џаму и Кашмир

Индија ће у наредних неколико недеља на аукцији продавати резерве литијума из области Џаму и Кашмир, рекао је данас извор из Владе Индије који је добро упознат са ситуацијом. Фото: Танјуг/AP Photo/John Locher „Аукција ће се ускоро одржати, а неке иностране рударске компаније су показале >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << интересовање“, навео је извор, преноси Ројтерс.
Индијско министарство рударства није одмах реаговало на молбу за коментар.
Индија је у фебруару открила налазиште литијума у области Џаму и Кашмир, а количина резерви се процењује на 5,9 милиона тона. Поменути извор је додао да је индијска компанија у државном власнвиштву КАБИЛ, задужена за тражење минерала у иностранству, у „завршној фази“ преговора којима Њу Делхи треба да обезбеди неколико литијумских блокова из Аргентине.
КАБИЛ преговара и са Владом Чилеа о набавци литијумских блокова из ове земље, али разговори су још увек на почетку, истакао је извор.
Nemačka: Poslovno raspoloženje u padu peti mesec zaredom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Индија ће ускоро на аукцији продавати резерве литијума из области Џаму и Кашмир се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.