Ирански министар: Не схватамо озбиљно Нетанијахуове претње

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2023, 08:31

Ирански министар: Не схватамо озбиљно Нетанијахуове претње

Ирански министар спољних послова Хосеин Амир-Абдолахијан изјавио је данас да је „ционистички режим“ оптерећен вишеслојним унутрашњим кризама и да нико озбиљно не схвата антииранске претње израелског премијера Бењамина Нетањахуа. Фото: Wikimedia Commons/
Diego Delso „Било ми је занимљиво >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да су званичници из различитих земаља, који су присуствовали заседању Генералне скупштине УН, Нетанијахуово понашање називали шалом“, рекао је Амирабдолахијан на маргинама 78. заседања Генералне скупштине УН у Њујорку у недељу.
Он је цитирао једног од званичника који је рекао да Нетанијаху „овде доноси своје цртеже из детињства“ да их покаже на седници, преноси агенција Ирна.
Ирански министар спољних послова је такође рекао да, како је навео, „нелегитимни ционистички режим“ и његов премијер нису у стању да спроведу своје антииранске претње.
„Да су могли нешто да ураде, не би користили ову реторику и метод“, додао је он.
Током говора на седници Генералне скупштине УН у петак, Нетанијаху је упозорио на „нуклеарну претњу Ирана“ и оптужио Техеран да троши „милијарде на наоружавање својих терористичких заступника“.
„Све док сам премијер Израела, учинићу све што је у мојој моћи да спречим Иран да добије нуклеарно оружје“, рекао је он.
Иранска дипломатска делегација у УН изјавила је у суботу да је говор израелског премијера био попут „комедије”.
Makron obećao 150 miliona dolara Međunarodnom fondu za poljoprivredni razvoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ирански министар: Не схватамо озбиљно Нетанијахуове претње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.