Концертна промоција албума „Лефтерија“ Зорана Бранковића одржана у Коларцу

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2023, 08:15

Концертна промоција албума „Лефтерија“ Зорана Бранковића одржана у Коларцу

Концертна промоција албума „Лефтерија“ (ПГП РТС), композитора и гитаристе Зорана Бранковића одржана је синоћ у Великој сали Коларчеве задужбине. Фото: Wikimedia Commons/Nter25 Публика је видела и чула гитаристу и композитора Зорана Бранковића и 14 врхунских српских музичара различитих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << генерација које чине Камерни оркестар Лефтерија.
Тај оркестар изводио је музику на уникатном збиру иструмената који чине гитаре,обоа, енглески рог, флаута, виола, виолина, виолончело, клавир и бубњеви.
У најави концерта гитариста и композитор Зоран Бранковић нагласио је да  албум „Лефтерија“ настао из потребе да се кроз музику отвори нови простор и канал слободе за сваког од нас.
„Отуд и само име албума, које у преводу са грчког језика значи слобода. Са жељом да, слушајући ову музику, свако додирне свој делић слободе, одлучио сам да читав албум буде састављен искључиво од инструменталних нумера. Ако баш морамо жансровски да одредимо музику на албуму, реч је о музичком калеидоскопу у који су стали класика, примеса етно музике, попа, па и рока“, истиче Бранковић.
Тако је и било синоћ.
Публика је уживала у специфичној жанровској мешавини која највише подсећа на музички предложак за путопис око света.
Протагонисти концерта испраћени су аплаузом са позорнице Коларца.
Vučić: Stradala trojica Srba sa KiM, možda i četvrta osoba

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Концертна промоција албума „Лефтерија“ Зорана Бранковића одржана у Коларцу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.