Ђоковић: Долазим из Србије, нисам имао ништа од тога

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Sep.2023, 12:42

Ђоковић: Долазим из Србије, нисам имао ништа од тога

Српски тенисер Новак Ђоковић константно преко асоцијације ПТПА говори о праведнијој расподели новца у „белом спорту“. Фото: Танјуг/Fiona Hamilton/Tennis Australia via AP Слабије пласирани играчи муку муче са финансијама и имају великих проблема са организацијом путовања, плаћањем тренера, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << физиотерапеута…
Новаков притисак је недавно уродио плодом, пошто је АТП покренуо „револуцију“, програмом „Баселине“.
„Био сам у њиховој кожи, разумем борбу. Разумем потешкоће са плаћањем трошкова путовања ако немате подршку јаке федерације, коју нема 90 одсто или више играча илиа ко немате буџет за плаћање тренера и физиотерапеута. Долазим из Србије, нисам имао ништа од тога. Сада имам утицај, моћ и желим да се борим за боље услове“, рекао је Ђоковић и додао:
„Толико причамо о томе колико новца освајачи УС опена освајају, али не причамо о томе колико играча живи од овог спорта, у мушкој и женској конкуренцији, у синглу, дублу, све заједно… То је мање од максимално 400 играча у овом спорту, који је супер-глобалан и један је од најгледанијих на свету. То је лоше. То је неуспех нашег спорта“.
Ferstapen pobedio na trci Formule 1 u Japanu i doneo titulu Red Bulu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић: Долазим из Србије, нисам имао ништа од тога се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.