Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 20:55

Ердоган разговарао са Маском о улагањима у Турску, поклонио му четири књиге

 Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да је са власником компанија Спејс Екс и Тесла Илоном Маском разговарао о улагањима у Турску и заједничком истраживању свемира. Фото: Танјуг/Bay Ismoyo/Pool Photo via AP „Разговарао сам са Маском о питањима улагања Тесле у Турску >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и предузимању заједничких корака у истраживању свемира. Позвао сам га на Технофест у Измиру. Рекао је да ће вероватно доћи“, рекао је Ердоган новинарима на маргинама седнице Генералне скупштине УН у Њујорку, преноси турски ТВ канал ТРТ.
Он је напоменуо да је Маск упознат са турским беспилотним летелицама и да их сматра успешним.
„Маск је свестан успеха које је наша земља постигла у области технологије последњих година. Ово ће бити подстицај за њега да покрене улагања у Турску. Не само Маск, цео свет сада цени наша достигнућа у овој области“, рекао је Ердоган.
На питање новинара о својим књигама које је поклонио Маску, турски председник је рекао да је америчком милијардеру поклонио четири књиге, међу којима су „Праведнији свет је могућ“ и „Реформа УН: нови приступ међународној сарадњи“.
Он је објаснио да је у књизи „Праведнији свет је могућ“ полазна тачка филозофија „Свет је већи од пет“ којом се указује на чињеницу да није праведно оставити судбину човечанства на милост и немилост само пет земаља у областима које ће утицати на будућност света.
Како је додао, у књизи „Реформа УН: Нови приступ међународној сарадњи“ објашњена је потребна реформа УН у светлу конкретних разлога и сугестија.
„Сигуран сам да ће међународна заједница разумети вредност сваког запажања и сугестије коју сам изнео у тим књигама“, рекао је Ердоган.
Promet na berzi 852,6miliona dinara,najtrgovanije akcije Aerodroma Nikola Tesla

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Ердоган разговарао са Маском о улагањима у Турску, поклонио му четири књиге се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.