Петковић: Сви поносни на председника Вучића и његов историјски говор у УН

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 20:49

Петковић: Сви поносни на председника Вучића и његов историјски говор у УН

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је вечерас да су цела Србија, а посебно српски народ на КиМ, „поносни на свог председника Александра Вучића и његов историјски говор на заседање Генералне скупштине УН“, где је, како је навео, јасно поручио да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србија неће устукнути у борби за своје државне и националне интересе на КиМ, јер управо тако брани и принципе на којима почива систем УН. Фото: Танјуг/ Раде Прелић „Председник Србије објаснио је читавом свету како се бори једна мала али одговорна и слободољубива земља, која своју политику темељи на принципима независности, морала, доследности и начелима међународног права, која морају да важе за све – и оне велике и оне мале“, навео је Петковић на друштвеној мрежи X.
Истакао је да је цео свет имао прилику да се упозна са проблемима српског народа на КиМ и „зулумом који чине Курти и његови екстремисти“ и додао да ће о томе у предстојећим недељама и месецима Србија у УН још говорити, на озбиљан, детаљан и аргументован начин.
„Остаће записано да је председник Вучић на најзначајнијој светској политичкој говорници снажно, храбро и аргуметовано разобличио лицемерје многих који, с једне стране, подржавају тзв. независно „Косово“, а с друге стране се одлучно залажу за поштовање међународног права у случају Украјине“, написао је Петковић.
Навео је и да је „слободарски народ у Србији данас био посебно поносан на председника Вучића“, а да „одушевљење нису криле и бројне слободарске државе које су годинама чекале на овакав говор у УН“.
 
Brnabić: Francuska važan strateški partner Srbije, očekujemo nastavak saradnje

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Петковић: Сви поносни на председника Вучића и његов историјски говор у УН се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.