Зеленски у Вашингтону, све више републиканаца против слања новца Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 16:46

Зеленски у Вашингтону, све више републиканаца против слања новца Украјини

Украјински председник Володимир Зеленски допутовао је данас у посету Вашингтону како би се суочио са републиканцима који доводе у питање слање новца Кијеву за борбу против руских снага. Фото: Танјуг/AP Photo/J. Scott Applewhite Он је отишао на Капитол како би приватно разговарао са лидерима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << републиканаца и демократа у Представничком дому и Сенату, након чега ће се састати са председником САД Џозефом Бајденом у Белој кући, преноси АП.
Реч је о другој посети Зеленског Вашингтону од почетка руске инвазије у фебруару 2022. године и долази у тренутку када је Бајден предао захтев Конгресу за додатну помоћ Украјини у вредности од 24 милијарде долара.
Портпарол америчког Савета за националну безбедност Џон Кирби назвао је украјинског председника „нашим најбољим гласником“ у убеђивању америчких законодаваца да наставе да шаљу новац Украјини.
„Заиста је важно да чланови Конгреса могу директно од председника да чују о томе са чиме се суочава у овој контраофанзиви“, рекао је Кирби на конференцији за медије.
Међутим, чак и након брифинга државног секретара Ентонија Блинкена и високих обавештајних званичника са америчким законодавцима, поједини републиканци и даље се противе додатном слању новца Украјини. Председавајући Представничког дома, републиканац Кевин Мекарти имаће одвојени састанак са Зеленским и мањом групом законодаваца и председника одбора.
„Имаћу питања за председника Зеленског. Какав је план за победу“, навео је Мекарти на конференцији за медије.
Он је додао да жели да се покаже већа одговорност за новац који су САД већ одобриле, пре него што буде послато још пара.
Од почетка рата, већина чланова Конгреса подржала је четири пакета помоћи Украјини, у укупном износу од око 113 милијарди долара.
Baku: Azerbejdžan predao nacrt mirovnog sporazuma Jermeniji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски у Вашингтону, све више републиканаца против слања новца Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.