Европска комисија покренула трећи круг заједничке набавке гаса

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 14:57

Европска комисија покренула трећи круг заједничке набавке гаса

Европска комисија (ЕК) покренула је данас трећи круг заједничке набавке гаса са циљем да европским фирмама помогне у снабдевању овим енергентом. Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner ЕК је позвала европске компаније да саопште своје потребе за природним гасом до 27. септембра, а она ће на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << међународним тржиштима од 3. до 4. октобра тражити понуде за испоруке гаса између децембра 2023. године и марта 2025. године, преноси Ројтерс.
„Ове године дочекујемо зиму много боље што се тиче снабдевања енергијом (у односу на прошлу годину)“, навео је потпредседник ЕК Марош Шефцович у саопштењу.
Он је констатовао да је ситуација на тржишту гаса и даље напета. „Морамо да будемо и надаље опрезни и да наставимо са нашим заједничким куповинама гаса како би гарантовали стабилно и приступачно снабдевање“ овим енергентом, додао је Шефцович.
У прва два круга заједничке набавке у мају су европске компаније тражиле 27,5 милијарди кубних метара (бцм) гаса, а ЕК је пронашла одговарајуће понуде за набавку 22,9 бцм гаса. Укупна годишња потражња ЕУ за гасом износи око 360 бцм.
Banka Engleske zadržala referentnu kamatnu stopu na 5,25 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Европска комисија покренула трећи круг заједничке набавке гаса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.