Хил: САД немају пуно детаља о јучерашњим хапшењима Срба на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 13:03

Хил: САД немају пуно детаља о јучерашњим хапшењима Срба на КиМ

Амбасадор САД-а у Београду Кристофер Хил рекао је данас да Сједињене Америчке Државе не знају пуно детаља о јучерашњем хапшењу тројице Срба са КиМ. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић „Речено је да су повезана са злочинима који су се наводно догодили пре тридесет година“, рекао је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Хил Танјугу.
Истакао је да ће другима оставити да закључе зашто су хапшења уследила непосредно након неуспешне рунде дијалога у Бриселу и током трајања Генералне Седнице Уједињених Нација.
„Верујем да је ово могуће решити брзо и желео бих да се више разговара о кооперацији, а мање о хапшењима“, закључио је Хил. Истакао је и да САД не разумеју како забрана увоза робе из централне Србије на Косово и Метохију, коју је увела власт у Приштини, може да помогне укупној ситуацији у односима између Београда и Приштине.
„Што се тиче Косова и забране увоза (српских) производа заиста то не разумем. Знам да моје колеге у амбасади у Приштини раде пуно како би се то питање решило. Мени једноставно није јасно како те мере забране могу помоћи“, рекао је Хил за Тањуг током обиласка фабрике Бамби у Пожаревцу.
Додао је да је сада најважније смирити тензије и повећати ниво сарадње. „Оно што је потребно видети у овој регији југоистпочне Европе је већи ниво сарадње, толеранције, заједнички рад како би остварили облике сарадње који ће трајати“, навео је Хил.
Pronađeno mladunče lava na putu u Subotici (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хил: САД немају пуно детаља о јучерашњим хапшењима Срба на КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.