Јермени из Нагорно-Карабаха стигли на разговоре у азербејџански град Јевлах

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 10:36

Јермени из Нагорно-Карабаха стигли на разговоре у азербејџански град Јевлах

Азербејџан је саопштио данас да су Јермени из Нагорно-Карабаха стигли на разговоре у азербејџански град Јевлах након што је постигнут договор о прекиду ватре у том отцепљеном непризнатом региону. Фото: Танјуг/Roman Ismailov/Azerbaijan State News Agency AZERTAC via AP Јерменска делегација из Карабаха >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стигла је на разговоре, саопштила је канцеларија азербејџанског председника, пренео је Ројтерс.
Посланик Рамин Мамадов представља азербејџанску страну у разговорима, преносе локални медији.
Азербејџански председник Илхам Алијев прогласио је победу у Нагорно-Карабаху током обраћања нацији у среду.
Азербејџан је саопштио да, према споразуму о прекиду ватре, отцепљене јерменске снаге морају се распустити и разоружати, а Нагорно-Карабах ће бити интегрисан као део Азербејџана. Договор о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху постигнут је у среду уз посредовање руског мировног контингента, дан након што је Азербејџан покренуо војну операцију у том региону и отворио јаку артиљеријску ватру на тамошње јерменске положаје.
Локални званичници су рекли да су у тим нападима убијене и повређене на десетине људи.
Kijev: Uspešan napad na rusku vazdušnu bazu na Krimu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јермени из Нагорно-Карабаха стигли на разговоре у азербејџански град Јевлах се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Још нема финалног споразума азербејџанских снага и јерменских сепаратиста

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023

Представник Јермена који живе у Нагорно-Карабаху Давид Бабајан саопштио је данас да није постигнут финални споразум са Азербејџаном након састанка у Јевлаху. Фото:...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.