Сасин: Пољска тренутно не снабдева Украјину оружјем, размотриће будуће испоруке

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 10:27

Сасин: Пољска тренутно не снабдева Украјину оружјем, размотриће будуће испоруке

Пољска тренутно не снабдева Украјину оружјем, а тек ће размотрити будуће испоруке, изјавио је данас пољски министар државне имовине Јацек Сасин. Фото: Танјуг/AP Photo/Michal Dyjuk Сасин је за приватни радио Плус рекао да је тренутно како је премијер рекао, а да ће се у будућности видети >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << како ће бити даље, пренео је Ројтерс.
Премијер Пољске Матеуш Моравјецки саопштио је да та земља више не шаље оружје Украјини, након што су односи две државе погоршани због проширења пољске забране на увоз украјинског жита.
Моравјецки је за ТВ Полсат рекао да Пољска помаже у победи над “руским варваром”, али да не може да пристане на дестабилизацију сопственог тржишта увозом украјинског жита.
„Наравно да ћемо задржати транзит украјинске робе. Пољска због тога не сноси никакве трошкове. Напротив, могло би се рећи да ми од тога зарађујемо“, навео је он, преноси агенција ПАП. Додао је да му је жао што су, како је рекао, украјински олигарси „прогурали своје жито на пољско тржиште“, што је довело до пада цене и навело владу да забрани увоз жита из Украјине.
Он је истакао да, уместо да шаље оружје у Украјину, Пољска сада активно наоружава своје снаге најмодернијим оружјем.
„Украјина се брани од бруталног руског напада и ја разумем ту ситуацију, али ми морамо да бранимо властиту државу”, рекао је Моравјецки.
Poljska više ne naoružava Ukrajinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сасин: Пољска тренутно не снабдева Украјину оружјем, размотриће будуће испоруке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.