Пољска више не наоружава Украјину

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 07:15

Пољска више не наоружава Украјину

Премијер Пољске Матеуш Моравјецки саопштио је да та земља више не шаље оружје Украјини, након што су односи две државе погоршани због проширења пољске забране на увоз украјинског жита. Фото: Pixabay/Robfoto
Моравјецки је за ТВ Полсат рекао да Пољска помаже у победи над руским варваром, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али да не може да пристане на дестабилизацију сопственог тржишта увозом украјинског жита.

„Наравно да ћемо задржати транзит украјинске робе. Пољска због тога не сноси никакве трошкове. Напротив, могло би се рећи да ми од тога зарађујемо“, навео је он, преноси агенција ПАП.
Додао је да му је жао што су, како је рекао, украјински олигарси „прогурали своје жито на пољско тржиште“, што је довело до пада цене и навело владу да забрани увоз жита из Украјине.
Он је истакао да, уместо да шаље оружје у Украјину, Пољска сада активно наоружава своје снаге најмодернијим оружјем.
„Украјина се брани од бруталног руског напада и ја разумем ту ситуацију, али ми морамо да бранимо властиту државу, рекао је Моравјецки.
Москва сматра да су вежбе НАТО-а најављене за 2024. припрема за сукоб с Русијом

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пољска више не наоружава Украјину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.