Путин прихватио позив кинеског председника да посети Кину у октобру

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Sep.2023, 17:02

Путин прихватио позив кинеског председника да посети Кину у октобру

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да је прихватио позив свог кинеског колеге да посети Кину у октобру током самита Појас и пут. Фото: Танјуг/Sergei Bobylev, Noel Celis/Pool Photos via AP Говорећи након састанка са кинеским министром спољних послова Ванг Јијем у Москви, Путин је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао да Русија и Кина „интегришу своје идеје о стварању великог евроазијског простора“, напомињући да је кинеска иницијатива Појас и пут део тога.
Откако је избио руско-украјински сукоб председник Путин је преусмерио руску привреду према Кини продајући јој веће количине енергената и интензивирајући војну сарадњу кроз извођење заједничких војних вежби, напомиње АП.
Кина је потврдила да има пријатељство без ограничења са Русијом, заузела је неутралан став о рату у Украјини и осудила санкције Запада према Москви, оптуживши НАТО и Сједињене Америчке Државе да су изазвали Путинову војну акцију.
На разговорима у Москви са кинеским министром спољних послова, високи руски безбедносни званичник Николај Патрушев позвао је у уторак на ближу координацију политике између Москве и Пекинга како би се две земље супротставиле „напорима Запада да их обуздава“.
Након разговора са саветником за националну безбедност председника САД Џозефа Бајдена на Малти током протеклог викенда, Ванг је у понедељак стигао у четвородневну посету Русији.
Путинов план да посети Кину првобитно је најављен у јулу.
Britanski kralj Čarls III stigao u trodnevnu državnu posetu Francuskoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин прихватио позив кинеског председника да посети Кину у октобру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.