Вучић: За неке земље ЕУ Србија не може да буде у предности

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 20:44

Вучић: За неке земље ЕУ Србија не може да буде у предности

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас је ЕУ намеравала да укаже на страну која је више крива због изостанка напретка у дијалогу, али да су неке земље које су признале тзв. Косово тражиле да се став „уравнотежи“.
Фото: Танјуг/Раде Прелић „Ако пажљиво читате, намера >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је била да се више укаже на страну која је стварно крива, али онда су дошли из девет земаља, колико сам обавештен, које су тражиле да се не поистовети, није баш поистовећено, видели сте две, три реченице, али су тражили да се уравнотежи“, рекао је Вучић у Њујорку одговарајући на питање новинара да ли ће на радном ручку са шефом европске дипломатије Жозепом Борељом поставити питање зашто ЕУ поново каже да су обе стране криве да не испуњавају обавезе.
Он је истакао и да Србија не може да буде у предности, јер су то земље које су признале независност тзв. Косова.
„Сматрају нас кривим због проблема Косова, јер га ми не признајемо и морају да слушају неког малог Вучића који ће да говори о међународном праву и да сви знају да сам потпуно у праву, није то баш пријатно ни лако“, рекао је Вучић који учествује на заседању Генералне скупштине УН.
На питање о учешћу председнице привремених приштинских институција Вљосе Османи на заседању Генералне скупштине, Вучић је рекао да она не учествује у раду скупштине и „не може да седне где ми седимо“.
„Али земље које су признале тзв. Косово дају специјалну карту да улазе на пријеме. То су радили и прошле и претпрошле године, а радили су и са другима“, навео је Вучић.
Европска унија је раније данас позвала Београд и Приштину да испуне обавезе које произилазе из споразума о нормализацији односа и нагласила да рад на успостављању Заједнице српских општина треба да почне без даљег одлагања или предуслова.
Савет министара спољних послова ЕУ је, поред осталог, изразио забринутост због изостанка напретка на прошлонедељном састанку страна у Бриселу.
Vučić: Ponovo će mi držati predavanje zbog Rusije, ali ja sam predsednik Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: За неке земље ЕУ Србија не може да буде у предности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.