Руски министар одбране Сергеј Шојгу у посети Ирану

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 14:56

Руски министар одбране Сергеј Шојгу у посети Ирану

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу данас ће посетити Техеран, пренела је иранска државна новинска агенција Тасним наводећи да ће се руски министар састати са високим иранским званичницима. Фото: Танјуг/Russian Defense Ministry Press Service via AP Од како су западне земље увеле санкције Русији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << након избијања сукоба у Украјини 2022. године, Техеран и Москва продубили су своје билатералне везе, посебно у сфери војне сарадње, наводи Ројтерс.
Након што је званични Вашингтон затражио од Техерана да престане да продаје дронове Москви, заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков поручио је прошлог месеца да руска војна сарадња са Ираном „нец́е покленути под геополитичким притиском“.
Иран је признао да је Москви испоручио беспилотне летелице, оградивши се да се то догодило пре избијања сукопба у Украјини у фебруару 2022. године, док је званична Москва негирала да су њене снаге користиле иранске дронове током сукоба у Украјини.
Azerbejdžan saopštio da je počeo antiterorističke aktivnosti u Nagorno-Karabahu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руски министар одбране Сергеј Шојгу у посети Ирану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.