Азербејџан саопштио да је почео антитерористичке активности у Нагорно-Карабаху

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 13:55

Азербејџан саопштио да је почео антитерористичке активности у Нагорно-Карабаху

Азербејџан је почео „локалне антитерористичке активности“ у отцепљеном региону Нагорно-Карабаха насељеном Јерменима, саопштило је данас азербејџанско министарство одбране, наводећи да се акција спроводи у циљу „сузбијања провокација великих размера“ и „протеривања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јерменских трупа“. Фото: Танјуг/AP Photo/Sergei Grits, File У саопштењу се наводи да су у оквиру антитерористичких активности онеспособљене јединице јерменских оружаних снага, њихова борбена средства и војни објекти помоћу високопрецизног оружја, пренео је Ројтерс.
Азербејџан је саопштио данас да је шест држављана те земље погинуло од нагазних мина у два одвојена инцидента у региону Нагорно-Карабаха и за постављање мина окривио „нелегалне јерменске оружане групе“. Како се наводи, четири службеника министарства унутрашњих послова погинула су када је њихов камион разнела мина, а у другом инциденту од мине су погинула два цивила.
Јерменија је саопштила у понедељак да њене оружане снаге нису поставиле мине у Нагорно-Карабаху.
Министарство одбране Азербејџана оптужило је данас, како је наведено, „нелегалне јерменске оружане групе“ да су ометале ГПС навигацију путничког авиона који је летео из Тбилисија у Грузији за Баку.
Јермени у Карабаху рекли су да је та тврдња „апсолутно лажна“ и да је осмишљена да одврати пажњу од, како су навели, „хуманитарне катастрофе“ која је изазвана незаконитом блокадом региона Нагорно-Карабаха коју спроводи Азербејџан. У Карабаху, који је међународно признат као део Азербејџана, живи претежно јерменско становништво и он није под контролом Бакуа од раних 1990-их након рата између Јерменије и Азербејџана.
Азербејџан је поново заузео делове територије Нагорно-Карабаха и око њега у рату 2020. године.
Bajden će na GSUN uputiti snažan apel svetskim liderima da stanu uz Ukrajinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Азербејџан саопштио да је почео антитерористичке активности у Нагорно-Карабаху се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.