Вујовић обишла радове на трансфер станици у Смедереву

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 13:35

Вујовић обишла радове на трансфер станици у Смедереву

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас радове на изградњи трансфер станице, највећег еколошког пројекта у Смедереву, чијом реализацијом ће се системски решити проблем управљања отпадом. Фото: Танјуг Вујовић је истакла да је од великог значаја да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се радови на овом капиталном пројекту заврше у што краћем року.
„Ми данас у Смедереву обилазимо најважнији еколошки пројекат, а то је изградња трансфер станице која ће у великој мери решити систем управљања отпадом за све сеоске и градске месне заједнице.
На овом месту је предвиђена станица за претовар, рециклажно двориште и линија за сепарацију отпада што ће повећати стопу рециклаже и смањити количину отпада која завршава на депонији“, рекла је Вујовић, саопштила је Министарство заштите животне средине.
За грађане је, како каже, важно да знају да ће се отпад одвозити на регионалну депонију у Панчеву и то кроз индустријску зону, магистралним путем, а не кроз центар града. Министарка је навела да је трансфер станица предуслов за затварање и санацију несанитарне депоније која се налази у близини, а на коју се деценијама неправилно одлаже отпад са територије Смедерева и околине.
Она је додала да је изградња ове трансфер станице највећи, али свакако не и једини еколошки пројекат који се спроводи у Смедереву.
„Улагали смо и у чишћење дивљих депонија, али и у замену дотрајалих котлова. Кроз претходне јавне конкурсе, омогућили смо замену котла на угаљ котлом на гас у вртићу Дизниленд у насељу Сењак, који греје више од 15.000 квадрата. Тиме смо унапредили квалитет ваздуха у том делу града. Кроз овогодишњи конкурс смо доделили средства и за замену котла у Основној школи „Доситеј Обрадовић“, што ће унапредили квалитет живота за око 240 ученика, али и за грађане који живе у том делу Смедерева“, казала је Вујовић.
Jovanović: Simptomi korona virusa slični kao ranije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вујовић обишла радове на трансфер станици у Смедереву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.