Петковић са Аксојем: Курти показао да не жели ни разгвор ни договор

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 13:24

Петковић са Аксојем: Курти показао да не жели ни разгвор ни договор

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић разговарао је данас са амбасадором Турске у Србији Хамијем Аксојем, кога је упознао са током дијалога Београда и Приштине, са посебним освртом на разговоре одржане 14. септембра у Бриселу наводећи да је премијер привремених >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << приштинских институција показао да не жели ни разговор ни договор. Фото: Танјуг/СТР „Да Приштина ништа не предузима у правцу деескалације, видљиво је пре свега на терену, где свакодневно долази до нових ексцеса и заоштравања, али је то било јасно и у Бриселу, где је Курти показао да не жели ни разговор, ни договор“, истакао је Петковић, саопштено је из Канцеларије за КиМ.
Београд је, како је нагласио Петковић, и овог пута инсистирао на доследном поштовању до сада постигнутих договора у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ, пре свега на успостављању Заједнице српских општина, што је приштинска делегација одбила, ставивши свима до знања да Приштину не интересују преговори, дијалог и компромис.
Директор Канцеларије изразио је забринутост због ситуације на терену, јер свакодневне, бруталне претње Куртија српском народу и Српској листи наговештавају да он неће стати са нападима на српски народ, а провокације и напади нису у функцији регионалне стабилности.
Петковић је истакао посвећеност државног врха Србије компромисном свеобухватном решавању косметског питања, искључиво мирним путем.
Београд је, према речима Петковића, суштински заинтересован за очување мира и стабилности у покрајини и на Западном Балкану и зато је важно одлучним политичким и дипломатским средствима спречити дестабилизацију региона и нове конфронтације.
RHMZ upozorava na pljuskove sa grmljavinom i gradom u drugoj polovini dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић са Аксојем: Курти показао да не жели ни разгвор ни договор се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.