Москва: Путин и Си састаће се у октобру у Пекингу

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 12:31

Москва: Путин и Си састаће се у октобру у Пекингу

Председници Русије и Кине Владимир Путин и Си Ђинпинг састаће се у Пекингу у октобру, када ће имати детаљне билатералне разговоре у оквиру учешћа на међународном форуму Појас и пут, изјавио је данас секретар Савета за безбедност Русије Николај Патрушев. Фото: Танјуг/Sergei Bobylev, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Noel Celis/Pool Photos via AP Патрушев је на састанку са кинеским шефом дипломатије Ванг Јијем у Москви рекао да Русија и Кина имају једнаке или блиске ставове о фундаменталним питањима савременог светског поретка и кључним међународним проблемима, пренела је агенција РИА Новости.
„Говоримо и о темељном принципу једнаке и недељиве безбедности“, навео је Патрушев и истакао да Москва подржава Пекинг по питањима Тајвана, Синђанга, Тибета и Хонг Конга. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је прошле седмице да је могуће да се Путин састане са Сијем пре краја године.
Лидери Русије и Кине састали су се последји пут у Москви у марту.
То је била Сијева прва посета иностранству од када је поново изабран за председника.
Jutjub suspendovao nalog za reklamiranje Rasela Brenda

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Москва: Путин и Си састаће се у октобру у Пекингу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.