Недостају кадрови у туризму

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 09:22

Недостају кадрови у туризму

Сектор туризма у Србији доживео је велики раст у последњих 10 година, али сарадња туристичке привреде и образовног система није пратила убрзани развој. Фото: Unsplash/arlington_research Када се томе додају демографске промене и миграције становништва, настаје велики јаз између потреба послодаваца >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у туризму и вештина које постоје на тржишту радне снаге.
Туристички сектор у Србији показује велики потенцијал раста, али за то су нам потребни и одговарајући кадрови. У тренутном стању образовни систем је такав да не ствара кадрове према потребама привреде, већ према тренутној структури професорског кадра, порука је са тек завршене Радионице о потребним вештинама у сектору туризма, коју су организовале Унија послодаваца Србије и Међународна организација рада.
Rusija: Izvoz hrane glavni izvor prihoda posle nafte

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Недостају кадрови у туризму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.