Ким Џонг Ун се вратио у Северну Кореју након посете Русији

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 09:15

Ким Џонг Ун се вратио у Северну Кореју након посете Русији

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун вратио се у земљу након што је завршио посету Русији. Фото: Танјуг/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File Ким је возом прошао кроз гранични прелаз Туманганг рано у понедељак по локалном времену, јавили су државни медији.
Током ретког шестодневног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << путовања Ким је разговарао са руским председником Владимиром Путином о јачању војне и билатералне сарадње, подсећа Ројтерс.
Севернокорејска агенција КЦНА навела је да је посета „даље продубила пријатељску сарадњу и везе са Путином“ и „отворила ново поглавље развоја односа између Северне Кореје и Русије“.
Ким је завршио шестодневну посету Русији, кренувши возом са станице у Артјому, на руском крајњем истоку.
Артјом је удаљен више од 200 километара од станице у Казању, на граници Русије са Северном Корејом.
На видео снимку који је објавила агенција РИА Новости, Ким, који ретко напушта Северну Кореју, види се како маше док црвеним тепихом хода ка возу, уз музичку пратњу војног оркестра и руску делегацију која га је испратила.
Севернокорејски лидер и руски министар одбране Сергеј Шојгу разговарали су о практичним питањима јачања војне сарадње, јавили су данас државни медији у Северној Кореји.
Севернокорејски медији подсетили су да су током посете Русији Киму представљени руски стратешки бомбардери који могу да носе нуклеарне бојеве главе, као и хиперсоничне ракете и ратни бродови.
Putin: Ispostavilo se da je situacija u ruskoj ekonomiji bolja od prognoza

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ким Џонг Ун се вратио у Северну Кореју након посете Русији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.