Британија разматра могућност да забрани Кини учешће у делу форума о АИ

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Sep.2023, 09:01

Британија разматра могућност да забрани Кини учешће у делу форума о АИ

Премијер Велике Британије Риши Сунак разматра могућност да забрани кинеским званичницима да присуствују делу самита о безбедности вештачке интелигенције у новембру, усред све веће забринутости због широко распрострањеног шпијунирања западних влада од стране Пекинга. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << PrtSc/Guardian News/YouTube Даунинг стрит је већ упутио позив Кини да присуствује самиту, који ће се одржати почетком новембра у Блечли парку, на којем ће бити обликован приступ међународне заједнице вештачкој интелигенцији у наредним годинама.
Међутим, након што је недавно Тајмс објавио да је британски парламентарни истраживач ухапшен у марту због сумње да је шпијунирао за Кину, кинеским званичницима могло би бити дозвољено да присуствују првом дану дводневног самита само делимично, услед забринутости због њихових шпијунских активности, преноси Гардијан, позивајући се на неименоване изворе укључене у организацију скупа.
Позив Пекингу био је један од најосетљивијих елемената планирања самита, наводе извори. Британски званичници истражују могућност позивања Кине на само један од два дана, пошто обавештајни стручњаци појачавају своја упозорења да та земља врши опсежно шпијунирање у Великој Британији и другим западним земљама.
Британски премијер је више пута указивао на значај сарадње са Пекингом, а недавно се састао са кинеским премијером Ли Ћијангом на маргинама састанка Г20 у Њу Делхију, са којим је, поред осталих тема, разговарао и о вештачкој интелигенцији.
Naftni gigant UAE merka evropsko tržište

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британија разматра могућност да забрани Кини учешће у делу форума о АИ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.