Ево колико новца је потребно издвојити да бисте добили квалитетан српски кавијар – ово је рецепт наших бака

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Sep.2023, 17:12

Ево колико новца је потребно издвојити да бисте добили квалитетан српски кавијар – ово је рецепт наших бака

Нема ништа слађе од домаћег “српског кавијара”, који се генерацијама преноси на Балкану. Да би се један квалитетан ајвар направио, потребно је много више од воље. Наиме, другачији је укус ајвара где се паприка пече на смедеревцу. Међутим, ајвар може да се спреми и у стану у рерни. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Screenshot/newslite/YouTube Све што вам је потребно за припрему ајвара, јесте квалитетна паприка, зачини и воља.
Састојци 10 килограма паприке
8 децилитара уља
1 шољица соли
1 шољица шећера
1 децилитар сирћета
4 чена белог лука
млевена паприка
Процес производње Паприке опрати, и исећи оштећења. Обрисати их, поређати у плех и ставити да се пеку. С обзиром на количину, мораћете их распоредити у неколико тура. Када су паприке печене, оставити их да се прохладе. Очистити паприке са ножем, и самлети их у машини за млевење меса. У великој шерпи, коју сте одвојили за кување ајвара, сипајте уље, додати млевену паприку, со и шећер. Кувати на умереној ватри. Током кувања додати сирће, бели лук. Уколико желите да ајвар буде љут, додати папричицу током кувања. Ајвар кувати док се не згусне, до два сата. У рерни угрејати тегле, и у њих сипати топао ајвар. Поклопцем затворити тегле, покрити их и оставити да се охлади.
Фото: Pexels Колико кошта направити ајвар? Цене паприке осцилирају од 180 динара до 350 динара, у зависности где их купите. Уколико немате стаклене тегле, за куповину истих потребно је издвојити од 42 динара, док је за поклопац потребно издвојити од 14 динара. За литру уља, потребно је издвојити од 170 динара па навише. Чен белог лука кошта од 30 динара за комад, на новосадским пијацама. За куповину литру сирћета, потребно је издвојити од 95 динара.
Krastavac je vaš najveći saveznik kad dođe toplije vreme

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево колико новца је потребно издвојити да бисте добили квалитетан српски кавијар – ово је рецепт наших бака се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.