Астра Зенека улаже у изградњу фабрике инхалатора у Кини

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Sep.2023, 08:53

Астра Зенека улаже у изградњу фабрике инхалатора у Кини

Британско-шведска фармацеутска и биотехнолошка компанија Астра Зенека, планира да у Кини уложи 407,7 милиона евра у изградњу фабрике инхалатора, који су неопходни људима који пате од плућних болести. Фото: Unsplash/luvqs У Кини живи око 100 милиона пацијената са хроничним опструктивним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << болестима плућа (ХОБП), који је трећи узрочник смрти у овој азијској земљи, саопштила је Астра Зенека, наводи Ројтерс.
Главни фактори за настанак ових болести су пушење и загађење ваздуха. „ХОБП је веома чест у Кини зато што људи пуше, али дијагностика и лечење нису на високом нивоу”, рекао је шеф Астра Зенеке, Паскал Сорио.
Астра Зенека је већ сада највећи произвођач лекова у Кини, а овој земљи је оставарила 13 одсто свих продаја у 2022. години. Ова компанија је недавно потписала три уговора о лиценци са кинеским компанијама, а то је знак да се Кина више отвара своје тржиште страним фирмама.
Астра Зенека очекује да ће њени резултати продаје у Кини у 2023. години бити бољи за неколико процената, преноси Танјуг.
Lukoil prelazi na nerusku sirovu naftu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Астра Зенека улаже у изградњу фабрике инхалатора у Кини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.