Еколошки демонстранти у Берлину попрскали фарбом Бранденбуршку капију

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Sep.2023, 16:50

Еколошки демонстранти у Берлину попрскали фарбом Бранденбуршку капију

Немачки климатски активисти, чланови групе „Последња генерација“, попрскали су данас наранџастом бојом Бранденбуршку капију у Берлину, како би тим чином протеста позвали немачку владу да предузме хитније мере против климатских промена. Фото: Pixabay/nikolaus_bader Чланови групе користили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су апарате за гашење пожара пуњене бојом да попрскају свих шест стубова капије, преноси АП.
Група „Последња генерација“ захтева да Немачка престане да користи сва фосилна горива до 2030. године и предузме краткорочне мере, укључујући увођење ограничење брзине на аутопутевима на 100 километара на сат, како би се смањиле емисије издувних гасова.
Полиција је оградила подручје око Бранденбуршке капије и потврдила да је привела 14 активиста повезаних са Последњом генерацијом.
Чланови „Последње генерације“ познати су по сличним видовима протеста, пошто су се раније лепили за путеве и блокирали саобраћај.
Градоначелник Берлина Кај Вагнер осудио је акције групе, рекавши да њихова тактика превазилази легитимне облике протеста.
“Овим акцијама ова група не само да оштећује историјску Бранденбуршку капију, већ и наш слободни дискурс о важним питањима нашег времена и будућности“, рекао је он.
Lukoil prelazi na nerusku sirovu naftu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Еколошки демонстранти у Берлину попрскали фарбом Бранденбуршку капију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.