Ердоган путује у Њујорк на Генералну скупштину УН

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Sep.2023, 08:31

Ердоган путује у Њујорк на Генералну скупштину УН

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган отпутоваће у Њујорк како би присуствовао Генералној скупштини УН, усред појачаних тензија са Вашингтоном по питањима Сирије и Русије, пренео је Блумберг. Фото: Танјуг/Mert Gökhan Koç/dia images via AP Очекује се да ће Ердоган допутовати у Њујорк у недељу, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << само дан након што је Турска одбацила оптужбе САД о регрутовању деце војника у редове побуњеника које Турска подржава у Сирији, и док се Вашингтон припрема да уведе санкције за пет турских компанија и једном турском појединцу згог наводног помагања Русији да избегне санкције, наводи Блумберг.
Очекује се да ће се Ердоган у Њујорку састати са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом и грчким премијером Киријакосом Мицотакисом.
Ердоган је раније данас рекао да би Турска могла да се „растане“ с Европском унијом ако буде неопходно, коментаришући извештај Европског парламента у којем је наведено да је наставак процеса приступања Анкаре Унији у постојећим околностима немогућ.
Тензије између Анкаре и Вашингтона порасле су у тренутку када Турска настоји да обезбеди подршку председника САД Џозефа Бајдена за куповину ратних авиона Ф-16 и додатне опреме за надоградњу постојеће флоте, као и за привлачење страних инвестиција у Турску.
На самиту Г-20 у Њу Делхију прошле недеље, Ердоган је изразио разочарење због захтева САД да одобрење Турске за улазак Шведске у Северноатлантски савез буде предуслов за продају ратних авиона Ф-16 Анкари, што је Бајден изнео приликом састанка са турским лидером.
Milatović predvodi crnogorsku delegaciju na Generalnoj skupštini UN

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган путује у Њујорк на Генералну скупштину УН се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.