Некадашња шефица аустријске дипломатије Карин Кнајсел преселила се у Русију

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Sep.2023, 15:31

Некадашња шефица аустријске дипломатије Карин Кнајсел преселила се у Русију

Некадашња министарка спољних послова Аустрије Карин Кнајсел, која је позвала руског председника Владимира Путина на своје венчање и на пријему тим поводом 2018. године с њим одиграла валцер, изјавила је да се преселила у Санкт Петербург где је покренула невладину организацију. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/domeckopol Кнајсел (58) навела је на Телеграму да су њени понији, које је држала у Сирији, пребачени у Русију војним авионом, пренео је АП.
Та политичарка је била на министарској функцији од 2017. до 2019. године као ванстраначка личност коју је предложила десничарска Слободарска партија.
За то време је стално била мета критика у аустријским и немачким медијима због својих проруских ставова.
С Путином је играла валцер само неколико месеци пошто су на Западу оптужили званичну Москву да стоји иза тровања бившег шпијуна Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије нервним агенсом у Великој Британији.
Кнајсел је на Телеграму у јуну 2022. године, после почетка руске војне операције у Украјини, написала да је преселила своје „књиге, одећу и поније из Марсеја у Бејрут“, а касније је написала и да је „протерана“ из Француске.
На Источном економском форуму у Владивостоку раније ове седмице, Кнајсел је рекла за руску агенцију ТАСС да је у Санкт Петербургу покренула Центар Горки – стручну организацију повезану с универзитетом у том граду.
Она је такође рекла да је одлучила да се пресели у Русију јер јој рад у том институту одузима пуно времена.
Центар Горки бави се, између осталог, „питањима енергетике, миграција и новим савезима“, питањима у којима је, како је рекла, „верзирана“ а такође „погађају арапски и исламски свет, који јој је познат“.
Erdogan: Turska bi mogla da se „rastane“ s EU ako bude neophodno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Некадашња шефица аустријске дипломатије Карин Кнајсел преселила се у Русију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.