Ердоган: Турска би могла да се „растане“ с ЕУ ако буде неопходно

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Sep.2023, 14:02

Ердоган: Турска би могла да се „растане“ с ЕУ ако буде неопходно

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да би та земља могла да се „растане“ с Европском унијом ако буде неопходно, коментаришући извештај Европског парламента у којем је наведено да је наставак процеса приступања Анкаре Унији у постојећим околностима немогућ. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Милош Миливојевић Одговарајући на питања новинара о извештају ЕП о Турској, усвојеном раније ове седмице, у којем се ЕУ позива да размотри могућност усвајања „паралелног и реалистичног оквира“ за односе с Анкаром, Ердоган је рекао да „ЕУ покушава да се раздвоји од Турске“, пренео је Ројтерс.
„Током овог периода када Европска унија чини потезе да се одвоји од Турске, ми ћемо дати своју процену у односу на ова дешавања и након ових процена, можемо да се растанемо с ЕУ ако буде потребно“, рекао је такође Ердоган новинарима пред пут у САД.
Анкара је кандидат за чланство у ЕУ већ 24 године, али је процес приступања последњих година блокиран због забринутости Брисела за стање људских права и поштовање владавине закона у Турској.
Abazović: Nije isključeno da je kopanje tunela počelo zbog dolaska Ef-bi-aja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган: Турска би могла да се „растане“ с ЕУ ако буде неопходно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.