Момировић: Немачка је број један привредни партнер Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Sep.2023, 20:04

Момировић: Немачка је број један привредни партнер Србије

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић истакао је данас да је Немачка број један привредни партнер Србије, да су немачка предузећа један од највећих страних инвеститора у земљи, а да је у првих шест месеци 2023. трговинска размена са Немачком достигла 5,5 милијарди >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << евра. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Момировић је на регионалном привредном форуму “ The Western Balkans in 2030 and beyond“ о економским и политичким перспективама, изазовима и актуелностима одрживог развоја у земљама Западног Балкана до 2030. године и касније, истакао да је регионална сарадња апсолутни приоритет Владе Србије.
„У првих шест месеци Србија је у размени са регионом остварила трговински суфицит од 1,7 милијарди евра“, нагласио је Момировић.Министар је рекао да целокупно руководство, посебно председник Александар Вучић и чланови Владе, верују да кроз промовисање пословних шанси и ширење односа можемо да изградимо пословни амбијент који ће политичке несугласице усмеравати у проналажењу бољих решења.
Момировић је подсетио на ограничавање економских слобода којима данас сведочимо на КиМ.
„Управо зато нам је важна подршка Немачке и ЕУ у решавању кризе која је настала забраном допремања робе на КиМ. Ови једнострани потези могу имати далекосежне последице. Потребно је уложити напоре да регион учинимо безбеднијим и економски лепшим местом за живот“, рекао је он.
Како је истакао, ЦЕФТА и све друге регионалне иницијативе имају за циљ да нас што боље припреме за чланство у ЕУ.
Vučić sutra u jednodnevnoj poseti Briselu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Момировић: Немачка је број један привредни партнер Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.