Прослава Дана српског јединства први пут у Немачкој и Црној Гори

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Sep.2023, 11:48

Прослава Дана српског јединства први пут у Немачкој и Црној Гори

Министар без портфеља у Влади Србије задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић у име председника Србије Александра Вучића присуствоваће сутра у Црној Гори и у петак у Немачкој обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе. Фото: Градске инфо Овај празник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << први пут ће бити организовано прослављен ван граница Србије и Републике Српске.
Милићевић је позвао све наше сународнике који живе у Франкфурту, али и у покрајини Хесен, као и целој Немачкој да се придруже централној прослави у том граду, 15. септембра од 18 сати где ће три дана трајати манифестација „Дани српске културе“ у оквиру које ће бити обележен и Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
Милићевић је рекао да му је част да у име председника Републике Александра Вучића говори на централној прослави у Немачкој, на Тргу Росмаркт у Франкфурту на Мајни.
Министар је рекао и да ће дан раније, 14. септембра, говорити на прослави у Беранама у Црној Гори. „Овај празник је посебно важан, јер нас подсећа на славне претке који су уједињени водили борбу до ослобођења од страних окупатора. Он симболизује нашу снагу и вољу да се одупремо свим изазовима и да градимо бољу будућност за наше потомке. Национална застава коју поносно истичемо представља нашу јединствену историју, културу и идентитет. Она нас подсећа на наше корене и обавезује да се трудимо да очувамо све оно што је наше“, рекао је он.
Он је додао да Дан српског јединства, слободе и националне заставе треба да буде подстицај за нас да се ујединимо и заједно радимо на јачању наше заједнице, како у Србији, тако и широм света. „Нека нам буде подстицај да негујемо нашу културу, традицију и језик, да се боримо за правду и слободу и да градимо свет у којем ће наши потомци имати светлу будућност“ поручио је министар.
Он је најавио и да ће током посете Немачкој имати низ билатералних састанака, укључујући састанак са државним секретаром Увеом Бекером у покрајини Хесен, као и да ће отворити ИКТ форум „TechConnect 2023“ у просторијама Франкфуртске берзе.
Vučić: Sledeće nedelje pojeftiniće još najmanje 10 proizvoda (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Прослава Дана српског јединства први пут у Немачкој и Црној Гори се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.