Путин: Улога руског Далеког истока све значајнија

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Sep.2023, 10:06

Путин: Улога руског Далеког истока све значајнија

Руски председник Владимир Путин истакао је данас да је улога руског Далеког истока за ту земљу све већа. Фото: Танјуг/Vyacheslav Viktorov, Roscongress Foundation via AP У обраћању на пленарној седници Источног економског форума у Владивостоку, он је навео да је ситуација на светском тржишту подстакла >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пословну активност на областима на Далеком истоку Русије, преноси агенција РИА Новости.
Према његовим речима, динамика инвестиција на руском Далеком истоку три пута је већа од индикатора за читаву Русију.
„Од 2014. до 2022. године раст инвестиција у фиксни капитал широм земље износио је 13 одсто, на Далеком истоку – 39 одсто“, рекао је Путин и додао да је брзи развој далекоисточних региона апсолутни приоритет Москве за цео 21. век.
Руски председник је истакао да је неопходна свеобухватна обнова енергетског система на Далеком истоку и наложио да се направи програм за период до 2050. године.
„Неопходно је повезати гасоводе “Снага Сибира и Сахалин-Хабаровск-Владивосток у један систем“, навео је он.
Такође је нагласио да је потребно ширити логистичке маршруте у региону Далеког истока, укључујући Северни морски пут.
Путин је најавио да ће се у земљи градити брзи ауто-путеви преко Сибира и Далеког истока до Тихог океана.
Осми Источни економски форум одржава се 10-13. септембра 2023. године у Владивостоку на територији кампуса Далекоисточног федералног универзитета (ДВФУ).
Makron: Bangladeš se obavezao da će naručiti 10 aviona od Erbasa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Улога руског Далеког истока све значајнија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.