Одбојкаши Србије победили Чешку за пласман у четвртфинале Европског првенства

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Sep.2023, 20:59

Одбојкаши Србије победили Чешку за пласман у четвртфинале Европског првенства

Одбојкаши репрезентације Србије пласирали су се у четвртфинале Европског првенства, пошто су данас у осмини финала савладали селекцију Чешке са 3:0 (25:21, 26:24, 25:21). Фото: PrtSc/ossrb.org Изабраници Игора Колаковића су потпуно заслужено победили Чешку и обезбедили су пласман у међу осам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << најбољих екипа у Европи.
Србија је за нијансу боје ушла у први сет, али јој је ривал све време био за петама. Ипак, како се уводни сет одмицао, сениори Србије су успели да сломе отпор ривала и у једном тренутку стигну до шест поена предности (16:10).
Ова залиха била је и те како довољна тиму Игора Колаковића у наставку и Србија је са 25:21, повела са 1:0.
Баш као у првом, и у дургом сету смо имали прилику да видимо велику борбу. Србија је овог пута током већег дела другог периода имала неколико поена предности, Чешка је у завршници успела да поравна резултат (21:21).
Није то деморалисало сениоре Србије, коју су у наставку показали огромну жељу да што пре дуплирају вођство, што има је на крају, са 26:24 и пошло за руком.
Приметна је била жеља српских одбојкаша да утакмицу заврше у три сета. После новог изједначеног почетка, Србија је у трећем сету повела са 14:12, па са 18:15 и 22:17, да би са 25:21, обезбедила пласман у четвртфинале.
У четвртфиналу Србија ће одмерити снаге са бољим из дуела Белгија – Пољска.
Pešićevih dvanaest

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одбојкаши Србије победили Чешку за пласман у четвртфинале Европског првенства се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.