Куда на излет: Бојчинска шума и наутичко село “Бисер”

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Sep.2023, 12:48

Куда на излет: Бојчинска шума и наутичко село “Бисер”

За једнодневни излет или дан у природи веома су интересантна два београдска излетишта, удаљена свега 7 км једно од другог – Бојчинска шума у селу Прогар и Наутичко село “Бисер” у Бољевцима. Фото: Војводина уживо Некада је била, а сви су изгледи да ће Бојчинска шума поново постати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << врло популарно и једно од најпосећенијих излетишта око Београда.
Кроз шуму, која заузима простор од 672 хектара, пролази више неуређених стаза, али постоје и трим и бициклистичке стазе. Трим стаза је дужине око 2 километра са 16 препрека за вежбе и рекреацију.
Осим у спортским активностима, право је задовољство шетња Бојчинском шумом која је погодна за прави мали одмор у Београду. Право уживање на чистом ваздуху, без обзира на годишње доба.
Фото: Војводина уживо Како би обогатили туристичку понуду изграђена је летња позорница за културне манифестације. На њој се од пролећа до јесени, углавном викендом током манифестације „Бојчинско културно лето“, изводи разноврсни уметнички програми. Овим потезом туризам у Сурчину добија потпуну нову димензију и преко потребну динамичност од пролећа до јесени.
Приликом обиласка Бојчинске шуме може се посетити ергела коњичког клуба „Бојчин“, јахати на липицанерима, а посебну атракцију представља вожња фијакером кроз шуму.
Фото: Војводина уживо Сама шума је једна од многих равничарских, сремских, препуна лековитог биља, цвећа, гљива и дивљачи. Што се тиче дрвних врста преовлађује храст, граб и липа, а има и доста тополе,дрена и глога. Природа Београда овде је баш издашна па у пролеће има доста дивљих јагода. Од лековитог биља се може наћи плућњак, јагорчевина, матичњак и кантарион.
Близу су и ресторани као што су Бојчинска колеба или ресторан у Салашу Стремен. Колеба је етно ресторан направљен на почетку шуме у стилу сремачких свињских кућа, покривених трском. Аутентични амбијент вас чека у традиционалној сремачкој кухињи, а четвртком и за дане викенда тамбурашки оркестар забавља посетиоце. Столови се у башту износе током топлих дана.
Фото: Војводина уживо Прво наутичко село у Београду је изграђено на територији општине Сурчин, у месту Бољевци. Овај комплекс замишљен је као туристички комплекс са централно постављеним сплав кућицама. Представља идеално место за викенд одмор излетника који воле воду и излетишта Београда, нарочито она која се налазе у близини.
Фото: Војводина уживо Комплекс се састоји од 15 кућица на води које са свим пратећим садржајем за дужи боравак на реци. Кућице су опремљене, тако да могу бити лепо место за мини одмор љубитеља реке, ловаца и риболоваца. Поред уживања у мирноћи Саве посетиоци могу уживати и у шумама и пољима Срема и Београда.
Наутичко село “Бисер” иначе припада Јавном предузећу за спорт и рекреацију Општине Сурчин, и на њиховом сајту можете пронаћи више информација.
Фото: Војводина уживо Уз ноћење се добија доручак у ресторану „Савска тераса“ који се налази у склопу Наутичког села, ту можете наравно и да ручате и вечерате, а храна је врло укусна. Препоручујем рибљу чорбу која је изврсна. Особље целог комплекса као и ресторана је веома љубазно, и генерално услуга заслужује сваку похвалу.
Фото: Војводина уживо Овде и у околини је развијен туризам на селу са коњичким клубовима, ергелама, салашима, етно кућама, рибњацима и црквама. Врло близу су и Обедска бара, чувена Тарзан плажа на Прогарској ади, а можете и свратити на котилић у чувену ресторан чарду „Код Пере Бабушке“.
Уколико вам се овде свиди можете преспавати у некој од Бојчинских брвнара или у некој од кућица на Сави у наутичком селу „Бисер“.
Berbanski dani na Paliću

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Куда на излет: Бојчинска шума и наутичко село “Бисер” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.