Британија обећала две милијарде долара помоћи за Зелени климатски фонд

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Sep.2023, 08:48

Британија обећала две милијарде долара помоћи за Зелени климатски фонд

Британија ће се обавезати да обезбеди две милијарде долара Зеленом климатском фонду (ГЦФ) како би помогла земљама у развоју да се изборе са климатским променама, најавио је данас премијер Риши Сунак на Самиту лидера Г20 у Њу Делхију. Фото: Pixabay/www_slon_pics Ово обећање је уједно и највец́а >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << појединачна финансијска обавеза коју је Британија до сада преузела да помогне свету у борби против климатских промена, наводи се у саопштењу владе.
Зелени климатски фонд (ГФЦ) ,највећи такав фонд на свету, основан је у оквиру преговора Уједињених нација о климатским променама, како би помогао у каналисању новца који је потребан сиромашним државама да испуне своје циљеве за смањење емисија угљеника, развој чистијих извора енергије и прилагођавање глобалном загревању, преноси Ројтерс.
Британија се обавезала да ће утрошити 11,6 милијарди фунти на међународно финансирање између 2021. и 2026.
„Данашње обећање представља повећање од 12,7 одсто у односу на претходни допринос Велике Британије ГЦФ-у за период 2020-2023.“, саопштено је из кабинета британског премијера.
Владини званичници су израчунали да ће земља морати да потроши 83 одсто од укупног буџета за помоћ на међународни климатски фонд, да би се испунио циљ од 11,6 милијарди фунти до 2026.
Група 20 усвојила је у суботу декларацију у којој је поновила своју посвећеност повец́ању одрживог финансирања како би се помогло земљама у развоју да смање своје емисије угљеника, наводи Ројтерс.
Kometa Nišimura osvetliće nebo ovog meseca, vraća se tek za 400 godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британија обећала две милијарде долара помоћи за Зелени климатски фонд се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.