Старовић: Столтенберг имплицитно признао да је Косовска полиција фактор дестабилизације на северу

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Sep.2023, 20:04

Старовић: Столтенберг имплицитно признао да је Косовска полиција фактор дестабилизације на северу

Државни секретар у Министарству одбране Србије Немања Старовић поздравио је јучерашњу изјаву генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга, оцењујући да је том изјавом имплицитно признао да су милитаризоване снаге Косовске полиције у претходном периоду представљале фактор >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који је утицао на дестабилизацију. Фото: Танјуг/Раде Прелић Старовић каже да је Столтенберг изјавом након састанка са „госпођом Вјосом Османи са Косова“, како је званично представљена у седишту НАТО, указао на две значајне ствари.
„Прва је то да по важећим споразумима из 2013. године тзв. Косовске безбедносне снаге не могу ући на север Косова без експлицитне сагласности Кфора и друго да се не могу распоређивати специјалне милитаризоване моноетничке полицијске снаге на северу без правовремених и смислених консултација са Кфором”, рекао је Старовић.
Како оцењује, то представља позитиван искорак у односу на оно што је представљало до сада уобичајену комуникацију НАТО савеза где је стално указивано, додаје, да мисија Кфора представља тек снагу трећег одговора на безбедносне изазове и претње након Косовске полиције и Еулекса.
„На овај начин и Столтенберг имплицитно признаје да су управо те специјалне милитаризоване снаге Косовске полиције представљале у претходном периоду фактор који је утицао на дестабилизацију прилика на терену и да не постоји слобода њиховог деловања на северу, свакако не на начин како желе да представе представници администрације у Приштини”, истиче Старовић за Косово онлајн.
Vučić: Verujem da će izjava Stoltenberga imati odjek kod Euleksa i Kfora

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Старовић: Столтенберг имплицитно признао да је Косовска полиција фактор дестабилизације на северу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.